2009. március 20., péntek

UFO-s játék: trapunto mintás terítő

A márciusi befejezésre váró munkám gépi tarpuntó mintás ágytakarónak indult, de aztán a szekrény mélyére került. Most viszont egy ajándékot kellett készítenem, így kitaláltam, hogy az eredeti leírásnak megfelelően mégiscsak asztalterítő készül belőle. Akkora lendülettel fogtam neki, hogy az utolsó blokkot tudtam lefotózni még darabokban. Ez a két fotó akkor készült, amikor már csak a szegélyrész hiányzott róla.


Ta-daaam és itt van készen, teljes életnagyságban, igaz még kimosás előtt. A mintákat vízre oldódó filccel rajzoltam fel, meg a sorokat is megszámoztam, nehogy összekeverjem. Így még átadás előtt át kell mosnom.
Mire elkészültem vele teljesen beleszerelmesedtem. Habár nálunk egy ilyen hófehér cuccot talán a plafonon lehetne kitenni - már a macskáimat ismerve ... :-) Így is, amíg varrtam is, ki voltak tiltva a szobából, amit kellőképpen zokon is vettek.

20 megjegyzés:

Elena írta...

Nana, ez nagyon szép lett!

Tigrislilijom írta...

Ez gyönyörű!!!

KicsiKató írta...

Ez valami csodás. Nem tudom, írtam-e már itt kommentet, mindenesetre nyomon követem a blogod, nem mehettem el mellette szó nélkül. Csodás esztétikai élményt adott így a hétvége kezdetére, köszönöm:))) (És mély sóhaj... nem bánnám, ha egyszer hasonló ügyes lehetnék:))

Lonci (Győr) írta...

Csodás, nem is lehetne mást mondani, nagyon ügyes vagy.

Jutus írta...

Ez csodaszép lett,bár a többi munkád is nagyon tetszik!Irígylem az ügyességed.

Szilvi írta...

Én is csak ámulok-e gyönyörűség láttán!!

F.Gina írta...

Csodás lett, gratula!

Zsuzsa írta...

Nana! Ez csodaszép! Vajon , milyen módon dolgozod össze a kockákat?Nem győzök gyönyörködni benne!
Naponta megcsodálom!

nana56 írta...

Köszönöm a dícséreteket, ez a darab nekem is a szívem csücske lesz még csütörtökig, azután meg - remélem - a gazdájáé, ugyanis ajándékba készült.
Zsuza, az összedolgozás 3 cm széles pántokkal történik, úgy, hogy egy oldalra a blokkon alul-felül (tehát 2 db) pántot felvarrok talpszélességnyire (0.75 cm)a csatlakozó blokkhoz a színéről géppel szintén talpszélességnyire felvarrom az egyik pántot, a másikat pesdig a fonákoldalon kézzel, rejtett öltésekkel. Így pontosan egymáshoz illeszkedik a két blokkés nem lesz a pántnál vékonyabb a munkánk mint máshol. Inkább a két pántnyival vastagabb.

agibo írta...

Olyan jó lenne élőben is látni!
A keresztfiam esküvőjére szeretnék valami hasonlót készíteni. Fejben már alakulgatott valami ilyesféle, de aztán megakadtam, s a munkádat látva be is görcsöltem.
Nagyon szép! Mennék hozzád tanfolyamra.

nana56 írta...

Nagyon szívesen segítek, ha kell, a telefonszámom tudod.

Zsuzsa írta...

Köszönöm a segitségedet. Én most bautit csinálok. Igy több kisebb blokkot én is össze tudok majd dolgozni. Ha mégsem sikerül újra jelentkezem.
Mégegyszer köszönöm

beszand írta...

Azt a mindenit! Nem semmi ez a takaró! Gratulálok!

Laurendilla írta...

Mindig is tetszett a trapuntó, de ezek utáááán :))) azt hiszem nekem is bele kell merülnöm a témába. Csodaszép lett, és hogy fehér, annyira kiemeli a mintákat, olyan elegáns!! Gratulálok

Passzió-Merida, Ida írta...

Csak ismételni tudom az előttem szólókat.
Csodás, elegáns.
Ismét lenyűgöztél.

Márti írta...

Ez annyira, de annyira szép, hogy csak nézek...! Gyönyörű!!!

napos írta...

Nagyon-nagyon tetszik!
Nem tudsz esetleg valami jó leírás, videót a neten, ahonnan meg lehetne tanulni ezt a technikát?

nana56 írta...

Kedves napos!
Én Dunaújvárosban tanultam a technikát egy tanfolyamon. Ha jól emlékszem azóta a www.folt-varras.hu - n is fenn van a technika. Ide különben érdemes regisztrálni, sok érdekes dolgot találhatsz még.
A terítőt Christa Wolf Foltvarrás c. könyvéből készítettem el. A könyvet a Cser Kiadó adta ki, 2006-ban, de szerintem még kapható itt-ott.

Strugamano írta...

Gyönyörű munka!

nana56 írta...

Köszönöm!