2009. március 19., csütörtök

táska

Újra táskákat varrtam, akik ismernek, azok most nem lepődnek meg nagyon, mert nálam valahogy mindenből táska lesz :-))
Ezeket a táskákat a karácsonyra kapott japán újságomból készítettem.
Az elsőt még a dunaújvárosi közös varrásra, tombola ajándéknak. Sajnos nem tudtam kilesni, hogy kié lett, pedig kíváncsi lettem volna rá, hogy örült-e neki.
A táska viszonylag kis méretű, ha magamnak csináltam volna, akkor lehet, hogy hosszabb füllel készítem, mert jobban szeretem a vállamra akasztani, mint kézben vinni a táskákat.
A másikat a férjem doktornőjének varrtam, ennek is nagyon tetszett a mintája, de a mérete nekem egy kicsit nagy. a szélessége 34 cm, a magassága pedig 33 cm lett, most is egy hasonló méretű táskám, van, és időnként a kulcsaim úgy el tudnak benne tűnni, hogy komoly keresést kell folytatnom. Ez akkor igen érdekes, mikor lehetőleg zuhog az eső, és még van a kezeimben kb. 3 csomag..... :-(
Ha jól emlékszem Komórka állította össze a blogjában az ideális táska ismérveit, úgyhogy meielőtt nekikezdek - hamarosan :-D - a következő táskámnak mégegyszer áttanulmányozom az írását, mert amikor olvastam, nagyon egyetértettem Vele.

3 megjegyzés:

katafolt írta...

Gyönyörűek lettek ezek a táskák !

melinda írta...

Nagyon szépek a táskás. Én is mániákus táskavarró vagyok és nagyon régóta keresem a japán táskakönyvet. Nem tudnál abban segíteni, hogy hol lehet megszerezni? Nagyon köszönöm

nana56 írta...

Köszönöm, nagyon szeretek szövettel dolgozni, így "dupla élvezet" volt.
Kedves Melinda, arra az újságra gondolsz, amiből ezeket varrtam? Azt a www.passzio-merida.hu webáruházban vettem, még karácsony tájékán. De rengeteg félét lehet kapni a Meseboltban is, Ők postán nem küldenek, Tatabányán a Cseh Margitka boltjában, és ha elmész közös varrásra általában ott is vannak árusok, akiknél találsz.