2012. június 11., hétfő

Táskák

Már elég régen izgatta a fantáziámat az un. békaszájú táska, már többször ki is nyomtattam Elizanikó honlapjáról, ki is szerkesztettem a szabásmintáját, de aztán csak terv maradt. A rajz alapján kicsinek gondoltam a táskát, végül is jól is gondoltam, de már gondolkodom a szabásminta módosításán. Addig is a képek itt vannak. Úgy gondolom, hogy a belső, zippzáras részt kellene valahogy csökkenteni, és annyival növelni az alsó - tulajdonképpen a táska - részét növelni.

 


És a hátizsák, erre is régen fájt a fogam, habár egyáltalán nem vagyok hátizsákos típus. Ennek a záródása is a békaszájú táska-féle. Az eredeti japán mintán az oldalán csodaszép csillagos blokkokból áll a csík. Nahát az enyémen nem. Színek szerint válogattam össze a szöveteket, és természetesen megint a legfoszlósabb vacakot sikerült kifognom. Így aztán kerestem egy olyan anyagot, ami így egyben, magában is szép, és ezzel helyettesítettem. A szimmetria kedvéért a leffentyűkéjét is ebből az anyagból készítettem.8 megjegyzés:

Edina írta...

Nagyon jók a táskák!
Békaszájú táskát már én is varrtam, nagyon szeretem, igaz az enyém nem pont ez a fazon. Ha gondolod, szívesen elküldöm a mintáját és leírását.
A hátizsák nagyon tetszik, de abszolút nem vagyok képben az elkészítésével.

nana56 írta...

Köszi! Ha elküldöd az e-mailemre megköszönöm. Cserébe nagyon szívesen elküldöm a hátizsák mintáját Neked.

Людмила írta...

Самые красивые сумки в интернете!

nana56 írta...

Болъшое спасибо, Людмила!

Csilla írta...

Kedves Nana!
Szeretném a lányomnak elkészíteni ezt a békaszájú hátizsákot. Megtennéd, hogy átküldöd nekem a szabásmintáját? Nagyon hálás lennék érte! Előre is köszönöm és szép napot kívánok neked!
Csilla

Unknown írta...

Nagyon tetszik ez a hátizsák. Szeretném én is elkészíteni. Nagyon megköszönném, ha nekem is elküldenéd a szabásmintáját.
üdv: Éva

Endzsi írta...

Kedves Nana!
Most találtam rá a blogodra és nagyon tetszik az a hátizsák. Ha szépen megkérlek el tudnád küldeni nekem a szabásmintáját? :) Nagyon köszönöm előre is.
Angi

nana56 írta...

Ne haragudj, hogy ilyen sokára válaszolok, de egy nagyon vacak fénymásolatom olt, amit már sem másolni, sem scannelni nem tudtam úgy, hogy használható legyen, de most találtam ezt az oldalt: http://handmade-paradise.ru/shem-ryukzak-v-tehnike-pechvork-vyikroyka/ szabásminta is van, és fotók is. Jó munkát!