2011. augusztus 31., szerda

Tanfolyam

Mivel elég kis létszámú a csoportunk, igyekszünk új tagokat verbuválni. Most a kiállítás alatt meghirdettem, hogy elegendő érdeklődő esetén tartok egy alaptanfolyamot. És úgy tűnik, hogy összejön, már többen is érdeklődtek.
El is készítettem egy kis faliképet, amelyikben az alap-technikákkal készülnek a blokkok, és végül a kész blokkokból pedig összeállítjuk - a hímzéses mintakendők elvén - így a teljes folyamatot végig tudjuk venni a blokkok összeállítása, a három réteg tűzése, és a szegés is a tanfolyam része lehet.
A faliképen az esti csillag, a lyuk a csűr falán nevű blokkok, applikáció, nagymama virágoskertje, részeg emberlépései blokk és papírra varrós blokk is van, így szerintem elég átfogó képet tud mutatni a foltvarrás alapjairól. Remélem nem maradt ki semmi alapvető dolog.

Így aki ezeket megtanulja, az utána akár otthon saját maga is tanulhat-dolgozhat tovább, de a szakkörben is szívesen fogadjuk majd a lelkes utánpótlást.
A lányok nagy vágya, hogy Mi is tarthassunk közös varrást, de egy ilyen rendezvényt színvonalasan előkészíteni és lebonyolítani nem kis feladat hat-hét embernek, ehhez azért többen kellenénk véleményem szerint.

4 megjegyzés:

Juhizs írta...

Ha tanácsolhatnék valamit - bár, biztosan gondoltál rá -, az oktatáshoz a tanulók hozzanak összeillő színű anyagokat (fel kell rá hívni külön is a figyelmüket), vagy ha Te viszel anyagot, akkor ne hagyd, hogy ízléstelen cuccot állítsanak össze a végére...
Vagyis, legyen elegendő választék.

Csak azért mondom, mert amikor én alapfokún tanultam, akkor mondták, hogy nem kell vinni anyagot, mert lesz... igen ám, de nem feltétlenül az én ízlésemnek megfelelő volt a kupac... a végeredményen meg is látszik.
Az, hogy kényszerválasztású (összeállítású) anyagokból áll.
Örökre nézhetem :-(

nana56 írta...

Igyekszem, még arra gondoltam, hogy a jelentkezéskor rákérdezek, hogy milyen színeket szeretnének kb. Mert ha ki akarja tenni a lakásában akkor passzolnia kellene, az ottani színekhez...
Habár az is elvihet ezer felé, lehet, hogy előre kellene valamilyen színösszeállítást csinálni vagy kétfélét, és akinek még ez sem jó, az szerezzen be valami sajátot.
Én csak azt szeretném, hogy jó minőségű anyaggal tudjanak dolgozni, mert az azért könnyebb.
Nem tudom, ezen dilemmáztam én is elég sokáig.
Majd meglátjuk - mondá a vak :-D

lomaquilt írta...

Sajnos ha valaki elkezdi a foltvarrást, akkor nem tudja, hogy ez tk. egy költséges hobby. Az otthon lévő anyagokból is lehet a turiban talált anyagokból is, de mindennek megvan a maga felhasználási területe. A szinek használata szubjektiv, de vannak bizonyos szabályok. Aztán a varrás tudás sem mindegy. Szóval én a tanfolyamon több bemutatót tartanék és a Közös varrással még várnék.

Thearica írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.