2009. július 24., péntek

Célegyenesben

Már egy ideje dolgozom ezen a mellényen, de most elakadtam, két napja csak nézegetem, ahogy lóg a vállfán. Azon gondolkodom, hogy ahol körbeférceltem, "illik-e" géppel letűznöm. Stabilabbnak tartom a gépi varrást, mint a kézi tűzést - legalábbis ekkora felületen, mert esetleg, ha beakad valahova, akkor az egész mellényt összehúzhatja. De ha már annyit varrtam rajta kézzel, amennyit, akkor nem lesz-e randa körbe a karöltőkön meg az aján a gépi varás. Habár sikerült hozzá elég jó színű cérnát találnom, szinte pontosan ugyanaz az árnyalat, mint a szövet.
Úgyhogy most csak nézem...., nézem.... Ti mit gondoltok?
A fotók már megint elég vacakok lettek, kipurcant a gépben a memória, szokás szerint este jut eszembe fotózni, meg az aszály, meg a muszály... :-)
Lehet, hogy holnap újrafotózom, és kicserélem e képeket.
Ilyen az eleje:
Eze az eleje sarka:Ez itt a háta:A hátán a nyaka:

És a hátán az alsó minta, tulajdonképpen ez volt az "ihletadó" minta, valahonnan lefénymásoltam, mert tetszett, és ezt alakítottam át az egész mellényhez.

5 megjegyzés:

agibo írta...

Mindenképpen le kell tűzni? Ha igen, akkor én inkább kézzel tenném. Tudsz Te szép apró öltéseket!
Mostanában sok, nagyon drága öltönyön alkalmazzák a kézi díszítő tűzést.

Névtelen írta...

Lovely projects and a very nice blog. xxx

Lonci (Győr) írta...

Gondolom, már rég kész van azóta, de mivel nem tudom az eredményt, leírom mit gondolok én! Kézi tűzés, sőt ahogy megfércelted még úgy is jobb, mint a gépi tűzés:-))) Bocs, hogy ilyen időtávlatból belekotyogok!

nana56 írta...

Kedves Ágibo és Lonci!
Pontosan ezt vártam, hogy "kotyogunk" rajta egy kissé... :-D De úgy látszik mostanában nem sokan járnak erre - valószínű a nyár miatt.
Hát igen, mert mire géppel letűztem, addigra rájöttem, hogy ez úgy nekem nem tetszik. Így aztán bontottam, és letűztem kézzel, a bontás tovább tartott, mint a tűzés.
Stitching Angel: Thank you

文章 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.