2009. április 14., kedd

táskák

Már egy ideje készülök magamnak valami jó kis nyári táskát varrni, most itt volt a nagy alkalom, egy japán újságból vettem a mintát, a mértei praktikusak, és a hátoldalon lévő zippzáros zseb is nagyon tetszett. Az eredeti minta szerinti blokkjait viszont nagyi virágoskertje blokkokkal cseréltem le, mert annyira még nem vagyok foltkóros, hogy 2 cm-nél kisebb darabkákkal birkózzak :-).
Egy szabóságból irdatlan mennyiségű gombot kaptunk, ezért eszembe jutott, hogy tavaly láttam Tatabányán egy csupa gombos táskát, hát megpróbálkoztam valami hasonlóval, hátha a lányok is kedvet kapnak hozzá a szakkörön. A szabásmintáját én szerkesztettem, azon még van egy kis csiszolnivaló, lehetett volna alul még egy kicsit szélesebb.
Ezt a táskát a lányom nézte ki Dunaújvárosban, az egyik szakkörös társamnál, és most, Tatabányán vett is hozzá anyagot magának.

Ez a táska is a lányomnak készült, még tavalyelőtt Tatabányán, a táborban Zsuzsuci tanította nekünk a "tenger gyümölcsei" táskát, ez annak alapján készült, kicsit kisebbre, és ekete-fehérben.

10 megjegyzés:

leda írta...

Mindegyik táska igazi remekmű! Nagyon tetszenek! :)

Passzió-Merida, Ida írta...

Nagyon jó kis táskák, az első a kedvencem, a gombos irtó jó ötlet.

anyahajó írta...

A gombos a kedvencem!

mmama írta...

Nekem is a gombos tettszik legjobban.
Nem mintha a többi nem lenne jó, de ez annyira különleges.

martimez írta...

Imádom a gombosat!A többi "csak "klassz

Judit írta...

De jók ezek a gombok!!

nana56 írta...

Köszönöm, a gombos, már tavaly tavasz óta "bennem bújkált" Ttabányán láttam Pappné Kosztelnik Edit táskáját, és azóta szerettem volna valami hasonlót csinálni.

Mamis írta...

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a sok "szépséget" amit küldtél.

Erola írta...

Kedves Anni
Hétvégén megkaptam PIF ajándékodat, nagyon-nagyon köszönöm :-)
Erika

文章 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.