2008. október 2., csütörtök

Japán hajtogatós táska

Colette a blogján közzétett néhány japán táska fotóját és leírását, majd egy felhívást is, hogy aki vállalja, készítsen el belőle egyet, és az elkészítés folyamatát is mutassa be. Én a "d" jelű táska elkészítését vállaltam, íme a leírás:
1. lépés: egy 50 x 50 cm-es négyzet alakú szendvicset készítünk három rétegből fedlap + vlies + bélés, én ebbe a táskába táskamerevítőt nem tettem, mert a szövetnek van tartása és a hajtogatás miatt is erőseb lesz a táska tartása. A szendvicset körbe szegjük, én a bélés anyagával szegtem.
2. lépés: hosszában kettéhajtjuk a szendvicset, és összevarrjuk, a kihajtó rész (kb. 8 cm ) kihagyásával.
3. lépés: kifordítjuk az így elkészült hurkánkat, majd kimérjük, hogy a varrás pontosan középre kerüljön.

4. lépés: a hengerünket hosszában félbehajtjuk, és az oldalakat is összevarrjuk.
Ha az oldalakat összevarrtuk, akkor már láthatjuk, hogy egy három rekeszes táskánk lesz.
5. lépés: a fotón látható kapcsot - sajnos a nevét nem tudom - a táska belső két rétegre rögzítjük, ebbe tudjuk majd befűzni a táska fülét.


6. lépés a díszítés, a táska kihajtható "gallérját" - ez az a rész, amit az első varráskor nem varrtunk össze - levarrtam rejtett öltésekkel, és mivel gallér készítettem még egy masnit is, ami akár csokornyakkendő is lehet.


A táska fülét egy 6 cm széles anyagból varrtam, duplán behajtva, a karika méretéhez igazítva.
Utolsó lépés: kész a táskánk és örülünk neki :-)))

7 megjegyzés:

Colette írta...

Ma este lett újra netem, és nagyon örültem, mikor megláttam a táskádat.Ügyesen megcsináltad a leírással együtt. Remélem élőben is láthatjuk majd!!!

kastanie írta...

Kösz a leírást, nagyon szemléletes, még annak a kihajtható gallérnak utána kell gondolnom, honnan került oda.:-). Külön jó, hogy azt a fültartót bemutattad, nem is ismertem.

nana56 írta...

Az első összevarrásnál nem összevarrt, szabadon hagyott részt hajtod ki, mint egy inggallért.

nana56 írta...

Na, kiigazítottam a leírást, ezért nehéz leírást készíteni, mert ami nekem egyértelmű, az másnak nem biztos. De ha kérdeztek, akkor szívesen segítek, és a leírást is javítom.

lomaquilt írta...

Ha tudom, hogy a közös varráson egymás mellé kerülünk, akkor megkértelek volna, hogy hozd el, én tapogató vizuális tipús vagyok! De tetszik a szine különösen.

nana56 írta...

11-én viszemmagammal a Határtalanulra. Ha összefutunk akkor meg tudod tapogatni.

Colette írta...

nana, kérem szépen a postacímed az e-mailemre. Köszi