2011. augusztus 31., szerda

Tanfolyam

Mivel elég kis létszámú a csoportunk, igyekszünk új tagokat verbuválni. Most a kiállítás alatt meghirdettem, hogy elegendő érdeklődő esetén tartok egy alaptanfolyamot. És úgy tűnik, hogy összejön, már többen is érdeklődtek.
El is készítettem egy kis faliképet, amelyikben az alap-technikákkal készülnek a blokkok, és végül a kész blokkokból pedig összeállítjuk - a hímzéses mintakendők elvén - így a teljes folyamatot végig tudjuk venni a blokkok összeállítása, a három réteg tűzése, és a szegés is a tanfolyam része lehet.
A faliképen az esti csillag, a lyuk a csűr falán nevű blokkok, applikáció, nagymama virágoskertje, részeg emberlépései blokk és papírra varrós blokk is van, így szerintem elég átfogó képet tud mutatni a foltvarrás alapjairól. Remélem nem maradt ki semmi alapvető dolog.

Így aki ezeket megtanulja, az utána akár otthon saját maga is tanulhat-dolgozhat tovább, de a szakkörben is szívesen fogadjuk majd a lelkes utánpótlást.
A lányok nagy vágya, hogy Mi is tarthassunk közös varrást, de egy ilyen rendezvényt színvonalasan előkészíteni és lebonyolítani nem kis feladat hat-hét embernek, ehhez azért többen kellenénk véleményem szerint.

2011. augusztus 21., vasárnap

Falunapi kiállítás

Ez a nap is eljött, a szokásos izgalmakkal, programokkal. Idén is bemutattuk az egy év során készült munkáinkat. A képek a kiállításról itt láthatóak. A képek sajnos egy kicsit összekeveredtek, de mindegyik alá írtam feliratot.
Vásároztunk is, a saját munkáinkból 6000 Ft-ot sikerült árusítani, amit felajánlottunk a Baracsért Közalapítvány javára.

2011. augusztus 9., kedd

Megfejtés

Ta-daamm, itt a megfejtés: csecsemőlabdák. És tényleg elég sok darabka volt, mert egy-egy labda 12 cikkből áll, és hat darab labda készült. És mostantól apró kis kezekre várnak, hiszen a bordák a kis kezekkel is megfoghatóak, ellentétben a gömb alakú labdákkal, tehát ez egy igazi babáknak való játék.

2011. augusztus 8., hétfő

Dolgozom...

Na, kitalálja valaki, hogy miket varrok? Délután elárulom :-)