2009. július 24., péntek

Célegyenesben

Már egy ideje dolgozom ezen a mellényen, de most elakadtam, két napja csak nézegetem, ahogy lóg a vállfán. Azon gondolkodom, hogy ahol körbeférceltem, "illik-e" géppel letűznöm. Stabilabbnak tartom a gépi varrást, mint a kézi tűzést - legalábbis ekkora felületen, mert esetleg, ha beakad valahova, akkor az egész mellényt összehúzhatja. De ha már annyit varrtam rajta kézzel, amennyit, akkor nem lesz-e randa körbe a karöltőkön meg az aján a gépi varás. Habár sikerült hozzá elég jó színű cérnát találnom, szinte pontosan ugyanaz az árnyalat, mint a szövet.
Úgyhogy most csak nézem...., nézem.... Ti mit gondoltok?
A fotók már megint elég vacakok lettek, kipurcant a gépben a memória, szokás szerint este jut eszembe fotózni, meg az aszály, meg a muszály... :-)
Lehet, hogy holnap újrafotózom, és kicserélem e képeket.
Ilyen az eleje:
Eze az eleje sarka:Ez itt a háta:A hátán a nyaka:

És a hátán az alsó minta, tulajdonképpen ez volt az "ihletadó" minta, valahonnan lefénymásoltam, mert tetszett, és ezt alakítottam át az egész mellényhez.

2009. július 22., szerda

Giveaway Barbnál

Aki szereti a redworkot, az nézze meg Barbnál az ajándéksorsolást, aminek a címe karácsony júliusban, nagyon szép holmikat sorsol ki a feltételeit teljesítők között. Július 25-ig lehet jelentkezni. Az ajándékok:

2009. július 16., csütörtök

Babavarrás

Újabb babát készítettem. Sveszter blogján láttam, volt hozzá szabásminta is, így rögtön nekiláttam a megvarrásának.
Ilyen lett:

Még egy is igazítás hátravan, a hajából is kell vágnom, de nagyon tetszik.

2009. július 15., szerda

Közös munka

Már lassan második éve van itt, Baracson egy kis csoportunk, akikkel közösen varrunk minden héten. Sajnos ritkán jut eszembe a fényképezőgépem magammal vinni, de a hajtogatott articsókákat sikerült lefényképeznem, igaz, akkor még félkészen.
Most közösen készítettünk egy táskát. Egy foglalkozáson mindenki készítette a hatszögeket, ez jó alkalom volt a nagyi virágoskertje blokk megtanulására is annak, aki még nem ismerte.
Egy varrodából sok szövetdarabot, rengeteg gombot és cérnát kaptunk. Mi pedig közösen készítettünk a kapott kincsekért egy táskát köszönetképpen.
Reméljük tetszeni fog a varrodatulajdonos párjának.

2009. július 14., kedd

Stitcher's Angel swap - újra

E-mailt kaptam Helentől, hogy az idei évebn is elindul a Stitcher's Angel elnevezésű játéka. Már regisztráltam is az ideire, és örömmel látom az egyre több blogon megjelenő logót. Augusztus 8-ig itt lehet jelentkezni, aki térdekel a játék.

2009. július 7., kedd

Shadow trapunto e-book

Shadow trapunto-rajongóknak: Geta Grama megjelentette első e-bookját a témámban,mintarajzokkal és nagyon részletes,világos magyarázatokkal,angolul.

Megrendelhető a blogján vagy a honlapján.A blogon további részletek olvashatóak az ez alkalommal meghirdetett nyereményjátékjáról is.