2009. április 14., kedd

táskák

Már egy ideje készülök magamnak valami jó kis nyári táskát varrni, most itt volt a nagy alkalom, egy japán újságból vettem a mintát, a mértei praktikusak, és a hátoldalon lévő zippzáros zseb is nagyon tetszett. Az eredeti minta szerinti blokkjait viszont nagyi virágoskertje blokkokkal cseréltem le, mert annyira még nem vagyok foltkóros, hogy 2 cm-nél kisebb darabkákkal birkózzak :-).
Egy szabóságból irdatlan mennyiségű gombot kaptunk, ezért eszembe jutott, hogy tavaly láttam Tatabányán egy csupa gombos táskát, hát megpróbálkoztam valami hasonlóval, hátha a lányok is kedvet kapnak hozzá a szakkörön. A szabásmintáját én szerkesztettem, azon még van egy kis csiszolnivaló, lehetett volna alul még egy kicsit szélesebb.
Ezt a táskát a lányom nézte ki Dunaújvárosban, az egyik szakkörös társamnál, és most, Tatabányán vett is hozzá anyagot magának.

Ez a táska is a lányomnak készült, még tavalyelőtt Tatabányán, a táborban Zsuzsuci tanította nekünk a "tenger gyümölcsei" táskát, ez annak alapján készült, kicsit kisebbre, és ekete-fehérben.

2009. április 7., kedd

Játék


Találtam egy játékot! Szeretném megnyerni az egyik ajándékcsomagot, amiben Te kedves látogatóm, segíthetsz nekem. Kérlek kattints az alábbi linkre, és nézz körül Te is alaposan a Foltvarázs Kézimunka Webáruház oldalain. Minél több oldal tartalmát nézed meg, annál nagyobb lesz az esélyem arra, hogy az egyik csomagot nekem hozza majd a postás.
Ha Te is szeretsz kézimunkázni, találhatsz itt apró foltvarrás-készleteket, megismerkedhetsz a keresztszemes és a foltvarrás alapjaival, böngészhetsz a keresztszemes készletek között, és ha szerencséd van, a legújabb akciós termékekről sem maradsz le.
Persze Te is bekapcsolódhatsz a játékba is, s bár ez esetben konkurenciák leszünk, nem bánom, hisz így is közelebb viszel engem is a nyereményhez.
Kattints most nézz nézz körül alaposan!