2008. május 26., hétfő

Falióra új ruhája

Egy japán újságban láttam a képet, kb. féléve, azóta vadászok egy hagyományos, egyszerű, kerek faliórára. Háát nem gondolná az ember lánya, hogy miket tud magának kitalálni :o)))
Végül is sikerült, igaz ennél is kisebbet szerettem volna, de aztán megalkudtam önmagammal.

Íme a végeredmény:

2008. május 22., csütörtök

anyagok

Román árusoknál találtam két ruhát, 500 Ft volt mindegyik, de a mintájuk, és a színük annyira megtetszett, hogy nem lehetett otthagyni őket. Új életükben valószínű táskaként fognak szerepelni :o))) Alá kell majd erősíteni, mert gyűrt anyag.
A másik anyagokat boltban vettem, ezekből pedig a világ legszebb táskája fog elkészülni, természetesen Nekem :o))) - de azt még konkrétan nem tudom, hogy milyen lesz, de nagyon szépre szeretném, emiatt elővettem az összes újságot, mintát, meg mindent. Tehát a táskaprojektből egyenlőre csak iszonyú nagy rumli van :o)))




táskák

Elkészültek az elizanikó oldalán látott táskáim. Rögtön egyszerre hármat kezdtem varrni, mert tudom magamról, hogy mégegyszer úgysem állnék neki újra. Amikor varrtam, már késő ősz volt, télire már nem találtam jónak, így felgyöngyöztem, és elpakoltam, most szedtem elő újra. Természetesen miind a hármat másféleképp dekoráltam, másfajta gyöngyökkel.

2008. május 12., hétfő

Táskák és takaró

Már régóta gyűtögettem az anyagokat egy rag-takaróhoz, most végre összeállt, már nagyon szerettem volna kipróbálni ezt a technikát. A rojtozást leszámítva nagyon haladós, így azt hiszem, nem ez lesz az utolsó ilyen takaróm.

A hétvégén két táskát is készítettem, már egy éve is lehet, hogy amikor festettem, beállt mellém a lányom és a kisebb fiam barátnője is. Kaptak anyagot, festéket, és egész jó kis darabokat festettek elsőre.

Mind a kettőnek megígértem, hogy a saját festett anyagukból táskát varrok Nekik. Zsuzsuci csodálatosan tűzött táskája nagyon megtetszett, és megpróbálkoztam valami ehhez hasonlót elkövetni. Hát, ez lett belőle:

Kathyé:

Csilláé:

2008. május 4., vasárnap

Kuba

Elkészült a Kuba témához a blokkom, íme:

Fotózás tekintetében van még mit tanulnom, nem igazán sikerül a színeket visszaadnom a képeken. :o(((

Szakköri munka






Új munkának kezdtünk a szakkörben. Dunaújváros utóbbi 25 éve a téma, még évszakokra is bontottuk a munkák témáját. A mi csoportunk a téli képet készíti, négy fő készít egyenként 25 cm széles, 1 m magas képeket, amelyek nem lesznek összedolgzva, csak lógnak mejd egymás mellett. Első lépésben selyemmolinót festettem a téli éghez kékes szürkés árnyalatokat készítettem.




Témának a református templomot választottam, mivel az egykori "szocialista" városban szinte nem is volt templom, mostanában pedig egyik épül a másik után. Nekem ez a templom nagyon tetszik, hiszen eleven kulturális élet központja is koncerteket, kiállításokat is szerveznek benne. Még foltvarró kiállításának is helyet adott. És az épület színe is nagyon tetszik.


Megrajzoltam a vázlatom, a munka méretének megfelelő méretű papírra. Még nézegetem egy darabig, de az már biztos, hogy jobbra tolom a templomot a képen, hogy ne maradjon ekkora üres hely.